Ga verder naar de inhoud
(c) Alexander D'Hiet

Datums

20 juli 2022 - 23:15

Zaalopstelling

Ongenummerde zit- en staanplaatsen

Locatie

Francois Laurentplein
Francois Laurentplein
9000 Gent
Meer informatie

2020 was een heftig jaar voor Douglas Firs. Het jaar startte met een absurde week, waarin een dokter hem het heuglijke nieuws meedeelde dat hij vader zou worden, maar een andere dokter het vreselijke nieuws dat zijn moeder ongeneeslijk ziek was en nog hooguit een paar weken te leven had. Ongeveer een maand na zijn moeder stierf ook Gertjans grootmoeder, aan de gevolgen van Covid-19.

Heen en weer geslingerd tussen verdriet over zijn moeder en grootmoeder aan de ene kant en blijdschap en opwinding over zijn nakende vaderschap aan de andere, trok Gertjan naar zijn zolderstudio en begon te schrijven aan wat ā€˜Heart of a Motherā€™ zou worden, het nieuwe Douglas Firs album.

Veel van wat je hoort op de plaat zijn die eerste zolderopnames. Je hoort dat er tijd was om te experimenteren, met vele laagjes gitaar, zang en synths. Zā€™n vaste muzikanten kwamen langs voor wat drums, bas en extra keyboards hier en daar. Alles op deze plaat werd thuis opgenomen, om de songs zo puur en eerlijk mogelijk te houden. Net zoals bij voorganger 'Hinges of Luck' deed Kevin Ratterman (Strand of Oaks, Ray LaMontagne, My Morning Jacket) de mix in Louisville, Kentucky.

"Volgens mij bestaat er geen krachtiger beeld in deze wereld, er bestaat niets waar meer liefde doorheen stroomt", zegt Gertjan over de titel van zijn vierde album. "Ik heb dat gevoeld bij mijn eigen moeder, maar ook bij mijn vriendin die op het punt stond zelf moeder te worden. Mijn hoop is dat mensen die liefde zullen horen en voelen in deze songs."