Ga verder naar de inhoud
Een Voorstelling om nooit meer te Vergeten

Het Dementiecabaret

Karel Declercq comedy

Belangrijk:

Uitbureau/de UiTwinkel is uitzonderlijk gesloten op zaterdag 15/06.

Datums

24 juli 2024 - 15:00
Tickets

Prijzen

€ 14 | Standaard

Zaalopstelling

Ongenummerde zitplaatsen

Locatie

François Laurentinstituut binnenkoer
Onderstraat 10
9000 Gent
Meer informatie

Karel trekt door Vlaanderen met deze show. Hij geeft tips hoe humor beter helpt omgaan met vergeten. Een grappige en soms ontroerende voorstelling, met veel levenswijsheid. Hij put uit actuele komische vb, ervaring met zijn ma en recent inzicht dat dementie deels vermijdbaar is.

Karel Declercq maakte deze voorstelling o.a. met suggesties van Foton Brugge en dementievriendelijk Gent. Het is een vorm van infotainment: hoe humor helpt bij een betere omgang met vergeten. Als je humor gebruikt en je doet dat met liefde, dan toont dat ook respect. De humor in het optreden maakt dat de ernstige boodschap ook beter over komt. De tien geboden van de dementiezorg worden gekruid met actuele en komische voorbeelden.
Er zit ook veel levenswijsheid in het programma. Karel haalde onder meer inspiratie bij zijn eigen moeder. Hij haalt ook tips uit recente wetenschappelijke studies, die stellen dat dementie in één derde van de gevallen kan worden voorkomen of verminderd.

‘Tactvol, grappig en absurd gebracht’ (Dirk Daelemans, Deze Week, Gent).

‘Die tien geboden van de dementiezorg zijn helemaal levensecht en een leidraad. Echt goed gebracht en met kennis van zaken.’ (Roland van de Steene, Ruiselede).