Ga verder naar de inhoud
Geïnspireerd door iconen als David Bowie en Damien Rice

Jasper Erkens

Datums

14 juli 2023 - 21:30 — 22:45

Zaalopstelling

Ongenummerde zit- en staanplaatsen

Locatie

Francois Laurentplein

9000 Gent
Meer informatie

Nog meer dan vroeger laat Erkens horen wat een puike muzikant hij is, met knappe productie en de nodige weerhaakjes zonder te glad te worden. Het Nieuwsblad

Jasper Erkens begon aan zijn carrière toen hij amper 15 was, geïnspireerd door iconen als David Bowie en Damien Rice speelde hij zich in de kijker waarna hij de jongste solo-artiest ooit werd die op Rock Werchter speelde. Hierna veroverde hij een plek als support van Adele, die hem prompt wat moederlijke raad gaf: "Schrijf je in aan de BRIT-school in Londen.”

Erkens vertrok, deed auditie en studeerde twee jaar later af met onderscheiding . Vijf jaar later kwam hij in Amsterdam wonen waar hij terecht kwam in een creatieve hub en begon songs te schrijven voor het album 'Limbo Terminal’ dat uiteindelijk begin 2021 uitkwam. Tussendoor schreef hij ook mee aan nummers voor Nederlandse artiesten als Lucas Hamming en Indian Askin.

Na in het najaar van 2021 de Benelux te hebben doorkruist als voorprogramma van legendarische Britse rockgroep 10cc, luidt Jasper Erkens 2022 met een reeks nieuwe songs, een voorbode van het nieuwe werk dat begin januari 2023 gelanceerd werd met de naam MESSIAH.