Ga verder naar de inhoud
Tussen ons

Lieve Blancquaert & Eva Debusscher

Tinnenpot

Datums

24 april 2024 - 20:00
Tickets

Prijzen

€ 18 | Basisprijs
€ 14 | Studenten t.e.m. 26 jaar
€ 3,60 | UiTPAS Kansentarief
UiTPAS

Zaalopstelling

Ongenummerde zitplaatsen

Locatie

Tinnenpot - Beckettzaal
Tinnenpotstraat 21
9000 Gent
Meer informatie

'Tussen ons' is de titel van een documentaire en fotoreeks die fotografe Lieve Blancquaert maakte met productiehuis De Chinezen. Daarin worden portretten gemaakt van ouders en hun (volwassen) kinderen. Eén van hen kampt met een verslaving. Fragmenten uit de documentaire zijn de basis voor een gesprek tussen Lieve Blancquaert en psychiater Eva Debusscher over liefde, depressie en verslaving.

Kan je iemand die verslaafd is nog graag zien? Kan er nog liefde zijn bij verslaving? Is helpen bij verslaving altijd geven? Wat als je mee afhankelijk bent van de verslaving? Hoe overleef ik als verslaving tussen ons staat? ...

Lieve Blancquaert (°1963) is freelance-fotografe en documentairemaakster. Ze werkte mee aan verschillende boeken, haar insteek is vaak een sociaal engagement en een gevecht tegen onrecht, bijzonder tegen vrouwen. Haar werk in portretten werd talloze keren op verschillende plaatsen tentoongesteld.

Ze is ook bekend van documentaires op Belgische televisie zoals 'Let's talk about sex' en 'Mirakel nr°71'.

Eva Debusscher (°1973) is psychiater en systeemtherapeut. Ze is beleidspsychiater van Verslavingszorg in het Centrum voor Psychiatrie en Psychotherapie in Pittem. Ze is lid van het dagelijks bestuur van het VAD (Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs) te Brussel.

Voor wie?

Cliënten/patiënten, familie en mensen in hun omgeving uit de brede verslavingszorg.

Professionals die werkzaam zijn in de brede verslavingszorg.

Iedereen die geïnteresseerd is in het thema verslaving en die daar op een andere, niet-klassieke manier iets over wil bijleren en ervaren.