Ga verder naar de inhoud
Een choreografie van zelfontdekking, gevoeligheid en kracht

Making Men // Dunia Dance Theatre

Antoine Panier

Dit evenement maakt deel uit van het Afrika Filmfestival Gent 2024. Klik hier voor een volledig overzicht van dit festival.

Datums

25 april 2024 - 20:00
Tickets

Prijzen

€ 18 | Voorverkoop
€ 15 | Voorverkoop UiTPAS
€ 15 | Voorverkoop -18 jaar
€ 15 | Voorverkoop groep 10+
€ 4,20 | UiTPAS Kansentarief
€ 21 | Aan de deur
UiTPAS

Zaalopstelling

Ongenummerde zitplaatsen

Locatie

De Centrale
Kraankinderstraat 2
Gent 9000
Meer informatie

Duik onder in de ritmische wereld van de hedendaagse dans met de multidisciplinaire voorstelling Making Men. De dansvoorstelling wordt voorafgegaan door een korte dansfilm.

Making Men onderzoekt de betekenis van mannelijkheid. Vier Afrikaanse dansers verkennen dit thema door middel van een krachtige, ritmische choreografie die terzelfdertijd ook zachtheid en gevoeligheid uitstraalt. Kan het falen om aan het stereotype beeld van mannelijkheid te voldoen én de rol die mannen wordt opgelegd, leiden tot het ongemak en geweld bij jonge mannen waar we tegenwoordig in veel samenlevingen getuige van zijn? Zijn ze vrij om te zijn wie ze willen zijn, of worden ze in een hokje geduwd?

Vier dansers, nog in volle ontwikkeling, onderzoeken dit thema. Ze proberen zichzelf beter te begrijpen door hun twijfels te uiten en zichzelf in vraag te stellen. Via dans drukken ze zich uit en proberen ze los te breken van de onzichtbare ketens om zo hun ware aard te vinden. Deze voorstelling tracht de grenzen van het mannelijke stereotype te benadrukken voor degenen die alle facetten van menselijke emoties willen ervaren.

Making Men is een film die is opgebouwd uit vier choreografische scènes. Elke scène staat voor een fase of overgang in het leven van een man. De film werd opgenomen in het adembenemende landschap van Zimbabwe. De speciale beeldvoering versterkt de emoties die in de dans tot uiting worden gebracht.

Making Men is ook een dansvoorstelling die gecreëerd werd tijdens de voorbereiding van de film; elk deel van de film komt overeen met een choreografisch deel van de voorstelling. De voorstelling bouwt verder op de choreografie van de film, tegen een achtergrond van een speciaal ontworpen videolandschap waar de dansers soms mee interageren.

Dunia Dance Theatre

Ontwikkeling en uitvoering Harold George & Antoine Panier // Artistieke coaching Vincent Kuentz //

Dansers Tatenda Chabarwa, Tinashe Jeri, Nigel Kamunga, Peter Lenso, Delvin Pikani, Carlton Zhanelo // Licht Arnaud Lhoute

Foto's Antoine Panier

Organisatie: De Centrale en UGent, Afrika Platform