Ga verder naar de inhoud
Avondprogrammatie

Malvin Moskalez • BLIET • The Bonnie Blues • De Flandriens

Koen Bauters

Deze voorstellingen maken deel uit van de programmatie op Ons Luisterplein 2024 tijdens de Gentse Feesten. Voor de volledige line-up, klik hier!

Datums

19 juli 2024 - 19:00

Locatie

François Laurentplein

9000 Gent
Meer informatie

19u00 Malvin Moskalez

Malvin Moskalez neemt jullie mee op een intieme ‘roadtrip’ door zijn innerlijke belevingswereld. Puur en onvervalst… Hij heeft hiervoor niet meer nodig dan een gitaar en zijn doorleefde stem. Bluesy en soulful, met hier en daar een vleug country… Maar vooral heel erg ‘eigen’.

20u15 BLIET

BLIET brengt folksongs van bij ons met sterke vrouwen in de hoofdrol. Liedjes met liefde voor samenzang en groove, afgewisseld met instrumentale tunes zorgvuldig door bezielster Josefien Vercruysse. Ze laat zich bijstaan door 2 straffe madammen Lotte Remmen en Elke De Meester (accordeon/zang) en ondersteunende door de bas en gitaar van Wouter Berlaen en Jan Debrabandere.

BLIET staat voor energiek en bruisend samenspel, maar laat ook plaats voor intieme en helder klinkende momenten. Hun muziek is een kruisbestuiving tussen onze muzikale traditie en vernieuwing. Verfijnde folk vol goesting gebracht.

21u45 The Bonnie Blues

The Bonnie Blues is een akoestisch trio dat klinkt zoals het interbellum in een café chantant in de Seefhoek of een vaudeville-act uit een komische zwart-witfilm. The Andrew Sisters of The Mills Brothers, maar dan vol (on)bedoelde slapstick.

Laura Vanden Heede, Juno Kerstens en Nele Paelinck zingen alle drie en begeleiden zichzelf op gitaar, contrabas en viool. Ze brengen bekende en onbekende liedjes in de stijl van de jaren 20 tot 50 – van slowfox en dansbare klassiekers tot puur cabaret.

23u30 De Flandriens

De Flandriens gaan opnieuw aan de slag met Belgisch muzikaal erfgoed. Ze hertalen Belgische popklassiekers (EN - FR) naar het Nederlands. Dit ‘hertalen’ mag je breed interpreteren als ‘er bestaan geen heilige huisjes’.

Koppig en eigenzinnig … als echte Flandriens. Zowel teksten als muziek worden aangepakt en binnenste buiten gekeerd om er een heel eigen hedendaagse draai aan te geven. Daarbij blijft geen genre of decennium onberoerd, van disco tot new wave, van dance tot chanson, van The Pebbles tot Stromae en zowat alles er tussenin.