Ga verder naar de inhoud
De peetvader van de techno-dabke

Omar Souleyman

Omar Souleyman

Dit event is deel van het festival Aywa Habibi. Klik hier voor de volledige line-up.

Datums

8 november 2024 - 20:00
Tickets

Prijzen

€ 21 | Voorverkoop
€ 18 | Voorverkoop UiTPas | - 18 | groep + 10 | Sectorpass oKo
€ 4,8 | UiTPAS Kansentarief (enkel aan balie van Uitbureau)
€ 24 | Avondkassa
UiTPAS

Zaalopstelling

Staanplaatsen

Locatie

De Centrale
Kraankinderstraat 2
Gent 9000
Meer informatie

Omar Souleyman begon zijn carrière als bruiloftszanger en werkte o.a. samen met artiesten als Björk en Four Tet. Voordat de burgeroorlog uitbrak in zijn geboorteland Syrië in 2011, bracht hij bijna 500 live-albums uit. Na deze turbulente periode verhuisde hij naar Turkije.

In 2013 bracht Souleyman zijn debuutstudioalbum "Wenu Wenu" uit, geproduceerd door Four Tet en uitgebracht via Ribbon/Domino. Het album werd geprezen door NPR als een ervaring die zo intens, opwindend en meeslepend was dat de grenzen tussen landen nauwelijks relevant leken.

Zijn tweede album, "Bahdeni Nami", dat in 2015 verscheen, kreeg eveneens lovende recensies. Verschillende producers werkten mee aan dit album, waaronder Four Tet, Gilles Peterson en Modeselektor. Ook zijn twee releases bij Mad Decent, "To Syria, With Love" uit 2017 en "Shlon" uit 2019, werden goed ontvangen, waardoor Souleyman een prominente plek kreeg binnen de wereldwijde elektronische muziekscene.

Souleyman verwierf internationale bekendheid door zijn optredens op grote festivals zoals Glastonbury, Bonnaroo, Pitchfork Paris en Roskilde. In 2013 trad hij zelfs op tijdens het Nobelprijsconcert in Noorwegen.

Zijn meest recente album, uitgebracht op 24 maart jl., is een eerbetoon aan Erbil, een stad in Irak die hem troost bood tijdens recente onrustige tijden. Het album, getiteld "Erbil", bevat 8 tracks waarin Souleyman zijn typische mix van techno en Dabke laat horen.

Naast zijn muzikale carrière heeft Souleyman ook erkenning gekregen op andere gebieden. Zo ontving hij in 2022 de GQ Middle East 'Men of the Year' award. Hij trad op in Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en andere landen in het Midden-Oosten. Ook keerde hij na een onderbreking van 6 jaar terug naar de Verenigde Staten voor optredens in Los Angeles en New York.

Het is dus meer dan hoog tijd om Omar Souleyman te introduceren aan het publiek van De Centrale...