Ga verder naar de inhoud

Datums

22 september 2023 - 20:00

Prijzen

€ 6 | Basisprijs
€ 4 kind < 16 jaar
€ 1,60 | UiTPAS Kansentarief
UiTPAS

Zaalopstelling

Ongenummerde zitplaatsen

Locatie

Nieuwe Melac
Dorpsstraat 31
9052 Zwijnaarde
Meer informatie

Zeevonk gaat over het leven van Lena, een getalenteerde zeilster en skatester, dat op zijn kop wordt gezet wanneer haar vader samen met twee andere vissers sterft op zee. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat haar vader het ongeluk heeft veroorzaakt. Lena is echter overtuigd dat dit het werk is van een mysterieus zeewezen. Ze gaat tot het uiterste om het bestaan van het beest en de onschuld van haar vader te bewijzen.

Zeevonk is het speelfilmdebuut van Domien Huyghe, die eerder al de korte fictiefilms Maverick (2017) en This Is How I Disappear (2016) regisseerde. Voor zijn eerste speelfilm sloeg hij de handen in elkaar met zijn zus en scenarist Wendy Huyghe, met een verhaal gebaseerd op het overlijden van hun eigen vader 20 jaar geleden. Het scenario is van Wendy Huyghe en Jean-Claude van Rijckeghem. De film werd in de zomer van 2022 gedraaid in Oostende.

De hoofdrollen in Zeevonk worden vertolkt door Valentijn Dhaenens en Hilde De Baerdemaeker, naast nieuwkomer Saar Rogiers. Andere belangrijke rollen zijn voor Zouzou Ben Chikha, Lynn Van Royen, Sebastien Dewaele, Sverre Rous en Dunia Elwaleed.

De productie van Zeevonk is van Dries Phlypo en Stephen Vandingenen voor A Private View (Aanrijding in Moscou, Zagros, Mijn vader is een saucisse), in coproductie met het Nederlandse Viking Film. De productie kreeg steun van Eurimages, het Nederlands Filmfonds, Netherlands Production Incentive, de Stad Oostende, de Belgische Tax Shelter, Casa Kafka Pictures empowered by Belfius en Eén. Level K is de internationale sales agent.