Arnon Grunberg - LEESCLUB XL: De dood in Taormina - GEANNULEERD

Nieuw boek van gerenommeerde auteur

De gerenommeerde auteur Arnon Grunberg komt in Gent zijn nieuwste boek voorstellen, ‘De dood in Taormina’. De schrijver van onder andere ‘Blauwe Maandagen’ en ‘Tirza’ is te gast tijdens deze unieke Leesclub XL: geen klassieke boekpresentatie dus, maar een actief doorploegen van Grunbergs nieuwste.

In een gebed dat geen gebed is, een bekentenis die geen bekentenis is, een liefdesbrief, nee, een verlaat antwoord op een liefdesbrief, vertelt Zelda (26) in ‘De dood in Taormina’ over haar leven als lokeend in dienst van een jeugdbende. Haar leven als dochter die haar vader heeft beloofd niet vroegtijdig te zullen sterven. Als drager van eigen en andermans geheimen.

Een verloren opschrijfboekje voert haar naar de acteur Jona (tweevoudig winnaar van de Louis d’Or). Met hem en een Zweedse cowboy zonder cowboyhoed reist ze naar Taormina, volgens Jona het betere decor voor het geluk. Onder de sinaasappelbomen leven Zelda, Jona en de Zweed alsof het bestaan een verhaal is waaraan je je moet overgeven.

Maar vroeg of laat haalt het verleden je in, blijkt het levendiger dan het heden, blijkt de waarheid sneller dan de leugen. Of niet? Wat als het verleden je nooit inhaalt? Als je voor altijd moet leven met je verzinsels?

Het wordt een XL leesclub met drie lezers die op het podium vragen stellen aan Arnon:
1) Superfan Mieke Dutoit
2) Hannah Ascoop, studente uit de richting 6 moderne talen-wetenschappen. Ze leest graag, is een vlotte spreker en is gemotiveerd om het gesprek aan te gaan.
Het zal een onbevangen lezer zijn; Arnon Grunberg was haar niet bekend. Ik bezorg haar uiteraard zo gauw mogelijk 'De dood in Taormina' en stel voor dat ik haar het boek even onbevangen laat lezen. Haar leraar Nederlands zal haar begeleiden, hij zal haar aanraden om notities te maken: plotwendingen, personages, situaties... waar ze bedenkingen of vragen bij heeft. Deze notities zal hij met haar kort bespreken en dan zal hij haar ook een korte intro tot de auteur geven.
3) Bob Kappen van boekhandel Athenaeum in Amsterdam.

Graag uw extra aandacht voor:

Tijdens deze voorstelling wordt gewerkt met een COVID-safe pass en dus geen social-distancing. Plaatsen blijven ongenummerd en het mondmasker moet (hoogstwaarschijnlijk) aangehouden worden in de gangen bij het verplaatsen, maar niet in de zaal.

 

Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
25 september 2021 20:00 21:30   Koop ticket
Geannuleerd

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Voorverkoop € 7,00
Studenten € 0,00
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.