Ga verder naar de inhoud

Koninklijk Poppentoneel Festival

Met Pierke van Gent bezorgt dit gezelschap zijn trouwe schare fans

70 jaar (!) jaar poppenspelplezier van de “hoogste plank”

Koninklijk Poppentoneel Festival is een traditioneel Gents poppentheater dat een vast programma aanbiedt tussen begin oktober en eind maart.

Het repertoire bestaat uit dromerige sprookjes, eigen werk, stukken uit de rijke Gentse poppenspelgeschiedenis en producties vol spanning en humor. Koninklijk Poppentoneel FESTIVAL tovert telkens weer een nieuw stuk uit zijn poppenzolder tevoorschijn. Deze telt meer dan 600 poppen, tientallen decorstukken en rekwisieten, allemaal eigen werk en handgemaakt!

Pierke van Gent en zijn vrienden trakteren het publiek op een portie onvervalste Gentse traditie. Hun fratsen hebben de tijd getrotseerd en blijven verrassend actueel. Het maakt zowaar deel uit van ons Cultureel erfgoed!

Het gezelschap wordt nog steeds door dezelfde familie gerund, van vader op zoon, op kleinkind, de nieuwe generatie laat een frisse wind waaien.

Het vaste theater bevindt zich in de Moriaanstraat 65 te 9050 Ledeberg op nauwelijks 2 straten van het Kerkplein van Ledeberg. Het is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, de fiets, of met de wagen, op 10 min stappen van de parkeertoren. De voorstellingen beginnen om 15u00 (deuren open om 14u30).

Het theater speelt om de 14 dagen, telkens op zondagnamiddag een familievoorstelling.

Jaarlijks staat ook een 3-daagse voor volwassenen op het programma.

Het gezelschap kan ook geboekt worden om voorstellingen op verplaatsing te spelen.

Alle info en het programma kunnen worden gedownload via de webstek www.festival-poppentoneel.be. De bezoekers kunnen er ook inschrijven op ‘Pierkes Nieuwsbrief’ om op de hoogte te blijven van alle acties.

Tot binnenkort bij Koninklijk Poppentoneel FESTIVAL

Voorstellingen van Koninklijk Poppentoneel Festival

Pierke de Wonderdokter
Koninklijk Poppentoneel Festoval

Pierke, de Wonderdokter

12 februari 2023 - 15:00

Wie droomt er niet van om rijk en beroemd te worden ? Sommigen doen mee aan een kansspel op televisie of hopen op een prijs met een lot van de loterij. Pierke waagt zich daar niet aan en wil op eigen krachten aan de kost komen....

UiTPAS
Pinokkio horizontaal
Koninklijk Poppentoneel Festival

Pinokkio

26 februari 2023 - 15:00

Iedereen kent Pinokkio als het meest ontwapenende poppenfiguurtje ooit. Deze versie blijft in je geheugen plakken: ontroerend, pakkend, ontdeugend, speels.

UiTPAS
Pierke naar de maan
Koninklijk Poppentoneel Festival

Pierke naar de Maan

12 maart 2023 - 15:00

Een knappe professor heeft een unieke raket ontworpen waarmee de mens in de ruimte kan vliegen. De eerste reis is gepland naar de achterkant van de maan. Het ruimtetuig staat klaar...

UiTPAS
Olé Olé Pierke in de arena
Koninklijk Poppentoneel Festival

Olé, Olé, Pierke in de Arena

26 maart 2023 - 15:00

Pierke maakt zich zorgen omdat zijn werkgever niet terug uit Spanje is gekomen na een zakenreis. Hij reist zijn baas achterna en belandt in een hotelletje, waar de charmante Juanita zich om hem bekommert....

UiTPAS